Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny!

Tegorocznymi mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny, wyłonionymi podczas III Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego, zostali Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni Hotelu i Restauracji Antonińska w Lesznie, oraz Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji Loft w Gostyniu. Uzyskali oni zarazem nominację do startu w XXI Kulinarnym Pucharze Polski.


Finał mistrzostw odbył się 17 listopada jako wydarzenie towarzyszące targom Horeca i Gastrofood w Krakowie. W szranki stanęło sześć dwuosobowych zespołów zawodowych kucharzy. Drugie miejsce zajęli Dawid Wysocki i Dawid Cieśliński z restauracji Lumière hotelu Edison w Baranowie, trzeci byli natomiast Marek Sobek i Paweł Baran, reprezentanci Panorama Club & Restaurant w Rzeszowie. Gratulujemy!

Na zdjęciu od lewej: Dawid Cieśliński i Dawid Wysocki, Bartosz Zajdel i Jakub Żymelski oraz Paweł Baran i Marek Sobek.


Fot. Francesco Petardi/HoReCa Las-Kalisz