Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie w eliminacjach KPP

Druga edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego, konkursu kulinarnego, który 9 września 2021 r. odbył się w Ilonn Hotelu w Poznaniu, została zakwalifikowana do eliminacji w ramach prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski.


Laureaci organizowanego przez nas konkursu – Michał Filipczuk i Marcin Klóska, reprezentujący restaurację Pocztowa 13 w Gorzowie Wlkp., 26–27 września 2022 r. podczas targów Polagra w Poznaniu staną wobec tego w szranki ze zwycięzcami Kulinarnego Rajdu Mistrzów, konkursu Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność, Smaków Galicji, Wielkopolskiego Kucharza Roku – Konkursu im. Rafała Jelewskiego oraz Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny.

Tematami tegorocznej, 20. edycji KPP, są trzy żywioły: woda, ziemia i powietrze. Przystawkę należy przyrządzić z użyciem mało znanej rukwi wodnej, składnikiem obowiązkowym dania głównego będzie czerwony burak, deseru natomiast – pomidor. Możemy uchylić rąbka tajemnicy zdradzając, że składnikiem konkursowego dania głównego przyrządzanego przez Michała Filipczuka oraz Marcina Klóskę będzie comber jelenia HoReCa Las-Kalisz. Trzymamy kciuki!