Wspieramy Bocuse d’Or Team Poland Europe 2022!

Europejski finał konkursu kulinarnego Bocuse d’Or odbędzie się 23–24 marca 2022 r. w Budapeszcie. Reprezentantem naszego kraju po raz drugi został szef kuchni Jakub Kasprzak, szef kreatywny cateringu 5 Posiłków Dziennie w Poznaniu, którego wspierał będzie commis Dawid Cieśliński.


Tematem konkursowej prezentacji na platerze są comber oraz udziec sarny, co świadczy o silnym wpisaniu dziczyzny w kulinarną kulturę Węgrów. Jako przedsiębiorstwo specjalizujące się w przetwórstwie polskiej dziczyzny z dużą satysfakcją przyjęliśmy zaproszenie do wsparcia produktowego jako oficjalny partner przygotowań naszej reprezentacji. Na potrzeby treningów kulinarnych Bocuse d’Or Team Poland Europe 2022 przekazaliśmy najwyższej jakości sarninę marki HoReCa Las-Kalisz. Trzymamy kciuki za powodzenie polskiej drużyny w Budapeszcie!