Aktualności

Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie wracają do Poznania

Czwarta edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 11 kwietnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.
CZYTAJ DALEJ

Nowość! Porcja tatarowa z jelenia

Drobno rozdrobnione surowe mięso z oczyszczonego udźca jelenia to doskonała propozycja do przyrządzenia pysznego tatara.
Czytaj dalej

Nowość! Baza demi glace z dziczyzny

Pierwsza w Polsce baza demi glace z dziczyzny przygotowywana z kości szpikowych jelenia, sarny oraz dzika, z dodatkiem mięsa tych gatunków, w procesie wolnego gotowania przez 96 godz.!
Czytaj dalej

Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny!

Finał mistrzostw odbył się 17 listopada jako wydarzenie towarzyszące targom Horeca i Gastrofood w Krakowie. W szranki stanęło sześć dwuosobowych zespołów zawodowych kucharzy.
Czytaj dalej

Polska dziczyzna na targach SIAL w Paryżu/ Let's meet at the SIAL in Paris!

Zapraszamy wszystkich naszych kontrahentów oraz osoby zainteresowane naszymi produktami lub nawiązaniem współpracy do odwiedzin naszego stoiska na targach SIAL.
Czytaj dalej

3. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie odbędą się w listopadzie w Krakowie!

Trzecia edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 17 listopada 2022 r. w EXPO Kraków jako wydarzenie towarzyszące targom HORECA oraz GASTROFOOD. Tematem konkursu są udziec sarny oraz mięso królicze z wątróbką.
Czytaj dalej

Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie w eliminacjach KPP

ruga edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego, konkursu kulinarnego, który 9 września 2021 r. odbył się w Ilonn Hotelu w Poznaniu, została zakwalifikowana do eliminacji w ramach prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski.
Czytaj dalej

Wspieramy Bocuse d’Or Team Poland Europe 2022!

Europejski finał konkursu kulinarnego Bocuse d’Or odbędzie się 23–24 marca 2022 r. w Budapeszcie.
Czytaj dalej

Załóż punkt skupu dziczyzny!

Szukasz dodatkowego dochodu? Las-Kalisz sp. z o.o. w Tomnicach poszukuje nowych, dynamicznych i zaangażowanych osób oraz firm zainteresowanych prowadzeniem punktów skupu dziczyzny.
Czytaj dalej

Carpaccio z jelenia z certyfikatem Dobry Produkt 2021

Carpaccio z jelenia HoReCa Las-Kalisz zostało wyróżnione jako jeden z 15 spośród 160 produktów i firm zgłoszonych w tegorocznej, 12. edycji plebiscytu Dobry Produkt.
Czytaj dalej

Burger z jelenia

Po doskonale przyjętym przez restauratorów carpaccio z jelenia, które zawładnęło podniebieniami smakoszy, w linii produktów z dziczyzny marki HoReCa Las-Kalisz pojawia się kolejna nowość – burger z jelenia.
Czytaj dalej

Kulinarni Mistrzowie Polski w Dziczyźnie 2021

Marcin Klóska i Michał Filipczuk z restauracji Pocztowa 13 w Gorzowie Wielkopolskim zwyciężyli w drugiej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie.
Czytaj dalej

2. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie

Druga, odwlekana z powodu pandemii odsłona Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 8–9 września 2021 roku.
Czytaj dalej

Nowość! Carpaccio z jeleniny

Cienko krojone plastry surowego combra jelenia to doskonała baza do przyrządzenia niezastąpionej przystawki.
Czytaj dalej

Nasz królik w sieci Aldi

Mięso królika z logo HoReCa Las-Kalisz jest dostępne w sieci marketów Aldi.
Czytaj dalej

Certyfikat IFS Food dla przetwórstwa dziczyzny i królików

W marcu 2021 r. doroczny audyt potwierdził zgodność naszego procesu przetwórczego ze standardem IFS Food.
Czytaj dalej

30 lat spółki Las-Kalisz w Tomnicach

Historia naszej firmy sięga trzeciej dekady ubiegłego wieku, a doświadczenia związane z przetwórstwem dziczyzny i mięsa królików zbieramy już bez mała pół wieku!
Czytaj dalej

Marka HoReCa Las-Kalisz

W 2020 r. stworzyliśmy markę handlową HoReCa Las-Kalisz. Zastąpiła ona funkcjonującą przejściowo markę „Z polskich lasów”.
Czytaj dalej

Dziczyzna w sklepie stacjonarnym w Krotoszynie

Bogaty wybór naturalnej, zdrowej żywności w tym dziczyzna i mięso królików z naszego zakładu w Tomnicach.
Czytaj dalej

News