Aktualności

Kulinarni Mistrzowie Polski w Dziczyźnie 2021

Marcin Klóska i Michał Filipczuk z restauracji Pocztowa 13 w Gorzowie Wielkopolskim zwyciężyli w drugiej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie.
Czytaj dalej

Praca dla specjalisty ds. jakości

Poszukujemy pracownika na stanowisko specjalisty ds. jakości.
Czytaj dalej

2. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie

Druga, odwlekana z powodu pandemii odsłona Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 8–9 września 2021 roku.
Czytaj dalej

Nowość! Carpaccio z jeleniny

Cienko krojone plastry surowego combra jelenia to doskonała baza do przyrządzenia niezastąpionej przystawki.
Czytaj dalej

Nasz królik w sieci Aldi

Mięso królika z logo HoReCa Las-Kalisz jest dostępne w sieci marketów Aldi.
Czytaj dalej

Certyfikat IFS Food dla przetwórstwa dziczyzny i królików

W marcu 2021 r. doroczny audyt potwierdził zgodność naszego procesu przetwórczego ze standardem IFS Food.
Czytaj dalej

30 lat spółki Las-Kalisz w Tomnicach

Historia naszej firmy sięga trzeciej dekady ubiegłego wieku, a doświadczenia związane z przetwórstwem dziczyzny i mięsa królików zbieramy już bez mała pół wieku!
Czytaj dalej

Marka HoReCa Las-Kalisz

W 2020 r. stworzyliśmy markę handlową HoReCa Las-Kalisz. Zastąpiła ona funkcjonującą przejściowo markę „Z polskich lasów”.
Czytaj dalej

Dziczyzna w sklepie stacjonarnym w Krotoszynie

Bogaty wybór naturalnej, zdrowej żywności w tym dziczyzna i mięso królików z naszego zakładu w Tomnicach.
Czytaj dalej

News