Bartłomiej Pawlikowski i Marcin Klóska mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny 2024!
Finał IV Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbył się 11 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu. Zwyciężyli reprezentanci Stanicy Łowieckiej Kniejówka!
Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie wracają do Poznania
Czwarta edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 11 kwietnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.
Pierwsza w Polsce baza demi glace z dziczyzny przygotowywana z kości szpikowych jelenia, sarny oraz dzika, z dodatkiem mięsa tych gatunków, w procesie wolnego gotowania przez 96 godz.!
Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny 2022!
Finał mistrzostw odbył się 17 listopada jako wydarzenie towarzyszące targom Horeca i Gastrofood w Krakowie. W szranki stanęło sześć dwuosobowych zespołów zawodowych kucharzy.
Polska dziczyzna na targach SIAL w Paryżu/ Let's meet at the SIAL in Paris!
Zapraszamy wszystkich naszych kontrahentów oraz osoby zainteresowane naszymi produktami lub nawiązaniem współpracy do odwiedzin naszego stoiska na targach SIAL.
3. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie odbędą się w listopadzie w Krakowie!
Trzecia edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego odbędzie się 17 listopada 2022 r. w EXPO Kraków jako wydarzenie towarzyszące targom HORECA oraz GASTROFOOD. Tematem konkursu są udziec sarny oraz mięso królicze z wątróbką.
Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie w eliminacjach KPP
ruga edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego, konkursu kulinarnego, który 9 września 2021 r. odbył się w Ilonn Hotelu w Poznaniu, została zakwalifikowana do eliminacji w ramach prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski.
Szukasz dodatkowego dochodu? Las-Kalisz sp. z o.o. w Tomnicach poszukuje nowych, dynamicznych i zaangażowanych osób oraz firm zainteresowanych prowadzeniem punktów skupu dziczyzny.
Carpaccio z jelenia z certyfikatem Dobry Produkt 2021
Carpaccio z jelenia HoReCa Las-Kalisz zostało wyróżnione jako jeden z 15 spośród 160 produktów i firm zgłoszonych w tegorocznej, 12. edycji plebiscytu Dobry Produkt.
Po doskonale przyjętym przez restauratorów carpaccio z jelenia, które zawładnęło podniebieniami smakoszy, w linii produktów z dziczyzny marki HoReCa Las-Kalisz pojawia się kolejna nowość – burger z jelenia.
Historia naszej firmy sięga trzeciej dekady ubiegłego wieku, a doświadczenia związane z przetwórstwem dziczyzny i mięsa królików zbieramy już bez mała pół wieku!